Materialen woningen Treebeek te koop

27146

De herinrichting van het Treebeekplein vordert gestaag. Ook inwoners van Treebeek kunnen hun voordeel behalen uit de werkzaamheden.

In het winkelpand van Lidl aan de Schildstraat worden diverse bouwmaterialen te koop aangeboden. Deze spullen zijn afkomstig uit de sloop van de 96 portieketagewoningen. Het hergebruik van bouwmaterialen komt voort uit de koppeling aan het IBA-project Super Local, dat eerder ook succesvol is toegepast in Kerkrade.

Op 15, 15 en 16 oktober kunnen belangstellenden tussen 15.00 en 20.00 uur snuffelen tussen de deuren, keukenblokken, ramen, kranen en wasbakken.  

De verouderde portiekwoningen maken plaats voor energieneutrale woningen, die ondanks de nieuwbouw doen denken aan het mijnverleden dat ook in de wijk Treebeek een grote rol speelde. De laatste jaren is er door de gemeente Brunssum en Wonen Zuid fors geïnvesteerd in het winkelcentrum en de scholen in Treebeek. Nu is het de beurt aan het plein en de omgeving.