Brech wellicht aanwezig in rechtszaal

24420 Voor zover nu bekend zal Jos Brech komende woensdag bij de start van zijn rechtszaak aanwezig zijn. De oud-inwoner van Simpelveld wordt onder andere verdacht betrokken te zijn bij de dood van Nicky Verstappen.

Tijdens de eerste zitting wordt de zaak pro forma behandeld. Dan zal ook duidelijk worden of Brech mee gaat werken aan de psychische onderzoeken van het Pieter Baan Centrum. Deze onderzoeken gaan voor de nodige maanden vertraging zorgen omdat er bij het centrum momenteel een flinke wachtlijst is.

Volgens eerdere reacties van het OM kan de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak pas in het najaar van 2019 starten.

Brech die ook verdacht wordt van ontvoering en verkrachting van de jongen uit Helmond heeft tot nu toe iedere betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen ontkend. De jongen werd tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in augustus 1998 dood aangetroffen.

Twintig jaar later werd duidelijk dat het dna van Jos Brech een perfecte match was met één van de dna-sporen die destijdsop het lichaam of kleding van de jongen werden aangetroffen.

 

Lees het hele bericht.