Op zoek naar partijen voor coalitie

21825 BBB/Lijst Palmen en het PAK werken momenteel hard aan het vormen van een nieuwe coalitie voor de gemeente Brunssum. De twee lokale politieke partijen gaan daarvoor een solide basis vormen.

Volgens dagblad De Limburger is er inmiddels een coalitieprogramma op hoofdlijnen. Daarbij staat het behoud van zelfstandigheid voorop. Bij zowel de partij van lijsttrekker Jo Palmen als die van Servie L'Espoir stond deze doelstelling voorop in het verkiezingsprogramma.

Maar de partijen moeten nog een of meer partijen vinden om een meerderheid te krijgen en een coalitie te kunnen vormen. Momenteel hebben zij negen van de 21 raadszetels. Voor de verkiezingen was er ook al een coalitie van BBB/Lijst Palmen, PAK en BCD.

Ook is nog niet duidelijk hoeveel wethouders er komen en wie wethouder gaat worden. De 71-jarige Jo Palmen liet het in het verkiezingsdebat op LOO-tv in het midden of hij weer wethouder wil worden. Dat hangt er van af of er een geschikte opvolger gevonden kan worden.

 

Lees het hele bericht.