53e editie van Amstel Gold Race verreden

21824 Afgelopen zondag werd één van de klassiekers in de wielersport verreden, de Amstel Gold Race. De renners reden via Beek de gemeente Nuth binnen. Via Schimmert en Hulsberg ging de toer naar Valkenburg en het Heuvelland.

Na een zware wedstrijd over 263 kilometer met maar liefst 35 beklimmingen wist de Deen Michael Andersen Valgren van de Astana-formatie er met de winst van door te gaan. In een sprint klopte hij Roman Kreuziger en Enrico Gasparotto. Wout Poels maakte in de Amstel Gold Race zijn rentree na hersteld te zijn van een gebroken sleutelbeen.

Kijk hier naar een fotoverslag van de Amstel Gold Race bij de heren >>

Ook was er weer een Ladies Edition. Het is voor de tweede keer dat de dames van start gingen. Op de beruchte Cauberg in Valkenburg wisten drie dames zich los te maken uit een grote kopgroep. Uiteindelijk passeerde wereldkampioen Chantal Blaak als eerste de finishlijn.

Kijk hier naar een fotoverslag van de Amstel Gold Race bij de dames >>

 

21822 foto © LOO-tv | HEKO Photodesign

Lees het hele bericht.