Vier jaar cel geëist voor vuurwerkbom

21326 Twee mannen uit Heerlen moeten vier jaar achter de tralies als het aan het Openbaar Ministerie ligt. De mannen van 26 en 29 zouden betrokken zijn bij een aanslag met een vuurwerkbom in december 2016.

Uit wraak gooide één van de mannen een mortierbom op het balkon van zijn voormalige buren aan de Abeelstraat in de Heerlense wijk Passart. De aanslag werd gefilmd door een vriend van de twee mannen.

Deze film werd als bewijsmateriaal gebruikt tijdens de behandeling van de rechtszaak. Door de klap raakte de bewoners gewond en ook de woning liep forse schade op door de klap. De bommengooier bleef volhouden dat hij niet wist dat zijn voormalige buren thuis waren.

De rechter doet binnenkort uitspraak in deze zaak. Van de 4 jaar celstraf eist justitie 1 jaar voorwaardelijk.

 

Lees het hele bericht.