‘Geen vruchtbaar akkerland gebruiken voor zonneweides’

19822 De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) is tegen het gebruik van landbouwgrond voor zogeheten zonneweides. Dat schrijft de LLT in een brief aan de provincie en de Limburgse gemeenten.

De agrariƫrs zijn absoluut geen tegenstander van het opwekken van duurzame energie. Het aanleggen van zogenaamde zonneweides, velden met zonnepanelen, mag alleen niet ten koste gaan van de toch al zeldzame landbouwgrond op sommige plaatsen in Limburg.

Volgens de LLTB zijn er voldoende daken van bedrijven en gemeentepanden die vol gelegd kunnen worden met zonnepanelen. De bond is ook bang dat door de aanleg van veel zonneweides de grondprijs voor akkerlanden flink zal stijgen.

Op dit moment is de land- en tuinbouwsector de grootste producent van duurzame energie.

 

Lees het hele bericht.